Skip to content

10 processer i en webshop som har brug for en automatiseringsløsning

Ved du hvordan reglen om “det svageste led” fungerer i forretninger?

En iværksætter dedikerer ofte en masse tid og en stor indsats til et af områderne i forretningen, f.eks. ved at investere i reklame, selvom det måske er nødvendigt først at finpolere en service, produkt eller et salgssystem.

Eller et andet muligt scenarie: Du har fået en unik idé men uden at investere i reklamering, er der kun en lille chance for at tjene penge på det. Der er mange svindlere som venter på en mulighed for at kopiere og sælge dit produkt. Det er derfor, det er så vigtigt at engagere sig i udviklingen og automatiseringen af alle processer på samme tid - det er som at spænde alle skruer på én gang.

can you pass the salt meme

En forretning vil ikke vokse stabilt hvis hele indsatsen udelukkende rettes mod ét bestemt element, f.eks. hvis man udelukkende investerer i en dyr hjemmeside eller indkøber eksklusive varer. Men hvilke elementer af en webshop kan nemt automatiseres, så du dermed kan få mulighed for at koncentrere dig, om de ting som gør størst forskel? Lad os finde 10 af disse elementer sammen i denne artikel.

 

Her er de 10 processer som har brug for en automatiseringsløsning:

  1. Web scraping: At automatisere dette område af opgaver vil betydeligt reducere tids- og arbejdsomkostningerne. Du behøver ikke længere at søge efter den nødvendige information, åbne tusindvis af hjemmesider, researche eller at organisere varer på den manuelle måde. Dette arbejde kan overføres til en automatiseringsløsning som vil samle al information og automatisk opdatere priserne.

  2. Papirarbejde: Stabiliteten af enhver virksomheds processer afhænger af korrekt håndtering af dokumenter. Hver af webshoppens processer er understøttet af udførelsen af det dertilhørende dokument: fakturaer, kvitteringer, kontrakter osv.. Det giver ingen mening at spilde din tid på dette arbejde, når der er udviklet specielle løsninger med dette formål. Hvis det bliver nødvendigt at udarbejde et internt dokument som er anderledes end skabelonerne, vil et sådant arbejde selvfølgelig udelukkende udføres manuelt. Men efterfølgende kan dette også automatiseres.

  3. Omsætning af varer: Integrering med en generel automatiseringsløsning vil hjælpe med at kontrollere omsætningen af varer i din webshop. I dette tilfælde vil programmet samle alle applikationer som modtages gennem forskellige kommunikationskanaler (hjemmeside, telefon, e-mail). Simpelt forklaret; at forbinde din webshop med automatiseringsløsningen vil skabe én samlet informationsbase, der håndterer og indsamler data om ordrestatus, leveringsmetoden for varer, forsendelser, lagerstatus, information om den person som er ansvarlig for specifikke ordrer osv.. 

  4. Kontrol af regnskabet: Mindre forretningsejere kan udføre kontante afregninger uden brug af automatisering. Men regnskabet for større virksomheder vil være mere sikkert kontrolleret ved hjælp af en speciel automatiseringsløsning. Dette vil hjælpe med at undgå fejl i beregningsprocessen.

  5. Interaktion med kunder: Denne kategori er ikke altid korrekt organiseret i en webshop. Nogle gange handler det om kommunikationen inden for et enkelt salg. Webshop automatisering vil hjælpe med at bygge et system af langsigtede kundeforhold som overfører dem fra kategorien af førstegangs kunder til permanente kunder.

  6. Lager automatiseringsløsning: Næsten alle større butikker er udstyret med et lagerstyringssystem som kan aflæse en stregkode. Virksomheder som tidligere kun var en fysisk butik og brugte et uafhængigt lagerregnskabssystem kan med fordel automatisere denne proces efter at have lavet en webshop. Hvis en forretning udelukkende er online, bør de opsætte regnskabssystemet helt fra starten, når de lancerer. På denne måde kan man bedre kontrollere alle salgsprocesserne i webshoppen.

  7. Indhente prislister fra leverandører: Med et lille sortiment kan denne opgave løses manuelt, men større B2B eCommerce virksomheder er nødt til at tilkoble et program som automatisk oploader og opdaterer priser. Mange fejl kan undgås på denne måde.

  8. Kontrol med medarbejderes arbejde: I dag overføres medarbejdere ofte til en remote arbejdsstilling. Udover dette kan der være et større team som består af afdelinger med placering langt fra hovedkontoret. En automatiseringsløsning gør det muligt for enhver leder, CEO, CTO eller andre at kontrollere udførelsen af opgaver og deadlines, at tracke arbejdstid og at håndtere alle arbejdsprocesserne.

  9. Priser og fakturaer: Hvis sortimentet inkluderer tusindvis af varer med forskellige produkter, vil manuelt arbejde tage meget lang tid. Det er langt mere effektivt at bruge en automatiseringsløsning som hurtigt udfører arbejdet og som tager de specificerede marginer og andre parametre med i overvejelserne. Når man opsætter en automatiseringsløsning, der genererer fakturaer for en webshop, kan man lave en kladde med sit eget logo på, indsætte digital underskrift, aktivere funktionen som sender fakturaer inden for en bestemt tidsperiode, generere en masse andre dokumenter mv..
  10. Lave rapporter over lagerbeholdning: Nogle gange er leverandørkæden bygget på en sådan måde, at en webshop ikke altid behøver at vedligeholde sit eget lager. Efter modtagelse af ordren, beder manageren leverandøren om at sende varen direkte til kunden. Denne proces kaldes dropshipping. Der er mange fordele ved dette format, men det kræver regelmæssig indhentning af information om lagerbeholdning. Ved hjælp af automatisering kan denne proces etableres bedre.

 

when you hear the value automation can bring mr bean meme

Så hvordan kan du rent faktisk automatisere processerne i din webshop?

Simpelt og nemt, der er kun et svar på dit spørgsmål: Uniconta integrationen.

Uniconta er et moderne cloud-baseret ERP system som holder styr på regnskab, lagerbeholdning, projekter, produktion og logistik, hvilket hjælper din forretning til at blive mere digital. Dette byder på tidsbesparelser i dine daglige rutiner, søgninger, dokument indhentning og forretningsadministration. Alle dine data og dokumenter er sikkert opbevaret og altid tilgængelige i Uniconta cloud.

Uniconta er et ERP system udviklet af “faderen” til Navision og Axapta, Erik Damgaard. Han er en software udvikler med 35 års erfaring inden for udvikling af ERP’er, og Uniconta er hans 6. successfulde ERP system. Uniconta er et enestående system som inkluderer alle de nødvendige redskaber og er fleksibelt struktureret , så du kan tilpasse løsningen med dine egne felter, tabeller og skærme. Dette betyder, at du ikke behøver at afhænge af ønsket om forandring for at passe ind med andre virksomheder.

Kontakt os i dag!

Wedoio er altid klar til at hjælpe dig med at integrere din webshop med Uniconta. Vi har udviklet en række af integrationsløsninger til ethvert behov. Book et møde med os i dag - vi vil med glæde tage en snak om mulighederne med dig!

Lær mere om Wedoios Integrationsløsninger nu!

 

Mere om:
uniconta blok

Uniconta er et moderne cloud-baseret ERP system som holder styr på økonomi, varelager, projekter, produktion og logistik og hjælper din forretning med at blive mere digital. Dette byder på tidsbesparelser i din daglige rutine, søgninger, indhentning af dokumenter og forretningsledelse. Alle dine data og dokumenter er sikkert opbevaret og altid tilgængelige i Uniconta cloud. 

Selvom dette er et standard ERP system, er det fleksibelt struktureret, så du kan skræddersy løsningen med dine egne felter, tabeller og skærme. Dette betyder, at du ikke behøver at være afhængig af ønsket om forandring blot for at passe ind med andre virksomheder.

Mere om:
wedoio-logo

Wedoio giver enhver forretning mulighed for en nem og enkel Uniconta integration og en automatiseret løsning. Dette inkluderer integration af al data fra WooCommerce, Shopify, Magento 2 og andre webshops direkte til Uniconta uden at miste information i løbet af processen.

Ved at tilmelde dig denne nemme og enkle integrationsproces, kan du spare en masse tid på administrationen af din webshop. Det vigtigste her er, at du kan have fokus på din forretning og undgår at skulle hoppe mellem forskellige systemer. Spar med sikkerhed både tid og penge. Du får automatisk tingene ordnet.

Share this:

Best this week:

iPaaS: Hvad er det, og hvorfor har du brug for det?