Skip to content
business management statistics charts

Business Process Management: definition, metoder, etc.

Business process management (Styring af forretningsprocesser) er ikke altid simpelt og tydeligt beskrevet. Derfor opstår der til tider problemer med at forstå dens rolle i virksomheden og behovet for implementering. Faktisk kan virksomheder inddeles i to slags: dem som har brug for BPM (Business Process Management) men rent faktisk ikke bruger det, og virksomheder som ikke har brug for det men som alligevel forsøger at implementere og gøre brug af det.

For at kunne forstå problemet er det nødvendigt først at forstå målene og intentionerne for at klarlægge sammensætningen og niveauerne af business process management.

 

Konceptet og intentionerne med business process management

Hovedopgaven med BPM er at sikre, at virksomheden opnår sine mål på den hurtigst mulige måde gennem styring af processerne i virksomheden, som præsenteres som ressourcer. Dette koncept forudsætter, at det er muligt at opnå organisationens mål, hvis disse ressourcer eller processer er korrekt beskrevet, designet, styret og konstant optimeret.

Resultatet af en virksomheds aktivitet (om det så er en forretning med slutprodukter eller en serviceudbyder) opstår altid som resultatet af specifikke handlinger. En forretningsproces er en projekteret sekvens af sådanne handlinger som skaber værdi for kunden.

Lad os forklare dette med et eksempel.🙂

Forestil dig at der er en farmaceutisk virksomhed med en IT afdeling. Dennes funktion er at udbyde service til en anden afdeling gennem interne forretningsprocesser. Et leverandør-kunde forhold skabes, hvor der også skabes en specifik værdi for kunden i form af produkter eller service. Og udfordringen ved business process management som disciplin er at optimere processer samtidig med at den specifikke værdi skabes for kunden.

 

Hvordan opstod business process management?

Enhver ny virksomhed går igennem stadierne af dannelse og træning. I løbet af denne periode er det nødvendigt at sikre effektiv interaktion mellem personalet og alle afdelinger og at opsætte et system til udveksling af viden og information mellem medarbejdere. Størrelsen af virksomheden spiller ingen rolle i den forbindelse. Disse faktorer er relevante for både små og store virksomheder.

I forretningsmiljøet introduceres hele tiden nye værktøjer, som overgår de gamle i fleksibilitet, anvendelighed og i intuitiv forståelse. Specielt den intuitive forståelse af BMP er vigtig for folk som lige er gået i gang med deres iværksætter projekt.

Man kan sammenligne de nuværende principper for organisatoriske arbejdsprocesser med de gamle. Førhen havde personalet vanskeligt ved at forstå den information som kunne hjælpe dem i gang med arbejdsprocesserne. Så blev en mere funktionel tilgang anvendt hvor:

  • En beskrivelse af hver medarbejder blev givet til arbejdspladsen,
  • En jobbeskrivelse blev fastsat for hver medarbejder,
  • Sikkerhedskrav blev beskrevet for medarbejdere osv..

Medarbejdere som falder over en af disse gamle vejledninger, kan måske huske at de fleste af disse instruktioner næsten aldrig blev husket af nogen. Ofte var det kun kompilatorer som læste disse fuldt ud. Den relevante viden blev i stedet videregivet mundtligt fra mere erfarne medarbejdere til de mindre erfarne.

Seriøse problemer opstod, da der pludselig var et behov for at ændre de administrative processer for større virksomheder hurtigst muligt. Afsøgningen af en løsningen på dette globale problem var årsagen til at det fuldt udbyggede business process management system (BPM) og automatisering af arbejdsprocesser opstod.

 

Vil du gerne lære mere om automatiseringsløsninger?

Vi er altid tilgængelige, og du kan finde os overalt - både online og offline. Hvis du gerne vil vide mere om automatisering af virksomhedsprocesser og integrationsløsninger, er du velkommen til at ringe til os på tlf.: +45 70 60 10 00, sende en besked til info@wedoio.com eller at skrive i vores chat på wedoio.dk. 

Vi vil med glæde snakke med dig og finde den bedste løsning til din forretning, så du kan opnå en højere profit og i stedet dedikere mere tid til de ting som virkelig betyder noget for dig 🙂

Find den fulde liste med vores kontaktoplysninger her.

Kontakt os i dag!


Share this:

Best this week:

iPaaS: Hvad er det, og hvorfor har du brug for det?