Skip to content
Hvad er SaaS, og hvordan fungerer det?

Hvad er SaaS, og hvordan fungerer det?

Hvis du har en online forretning, eller hvis du arbejder med webshops eller enhver anden type af virksomhed, hvor software er et praktisk redskab, er du måske stødt på begrebet “SaaS” eller har set forskellige SaaS virksomheder? Men har du nogensinde tænkt over, hvad SaaS helt præcist er? Og hvordan det rent faktisk fungerer?

SaaS er et voksende koncept som bliver mere og mere populært. I dette indlæg vil vi forklare begrebet SaaS for begyndere og komme ind på, hvordan SaaS løsninger kan være en stor fordel for din forretning. Selvom dette omhandler software, lover vi at det ikke bliver endnu et kedeligt og kompliceret blogindlæg - we got you! Så lad os komme i gang…

teacher pointing on the desk

SaaS forklaret for begyndere

SaaS er en forkortelse af “Software as a Service” - også omtalt som cloud-baseret software, web-baseret software eller hosted software. Dette betyder at softwaren varetages (eller hostes) af en tredjepart og vil bliveret leveret som en service til køberen (måske det er dig) over internettet. Du behøver ikke at vedligeholde eller at udvikle noget, og du kan tilgå softwaren fra hvor som helst med en internetforbindelse.

Så du køber altså en færdiglavet software løsning og slipper for at bekymre dig om vedligeholdelsen eller udviklingen af den. Meget nemt, ikke? Udbyderen af softwaren vil også være serviceudbyderen og håndtere alt både vedrørende software og hardware. Det er serviceudbyderen som vil stå for sikkerheden og tilgængeligheden af softwaren og dine data.

Selvom du abonnerer på en SaaS løsning, er alle dine oploadede data selvfølgelig fortsat dine. Et eksempel kan være en e-mail konto. Det er noget alle kan relatere til, og det er en SaaS løsning. Du betaler måske et mindre gebyr per måned og kan tilgå softwaren (selve e-mail platformen) fra hvor som helst med en internetforbindelse samt uploade nogle data (personlig information, beskeder, e-mail adresser mv.), men du har stadig rådigheden over disse data.

I takt med at populariteten af SaaS løsninger steg, blev det også mere økonomisk overkommeligt at få adgang til disse typer af software, da det ellers normalt kræver ressourcer og koster penge (og tid) at udvikle, vedligeholde og at administrere software. Ved at vælge en SaaS løsning betaler man et mindre beløb per måned for at gøre brug af softwaren, hvilket er en langt billigere og nemmere løsning som gør brugbar software tilgængeligt selv for små eller mellemstore virksomheder.

businessman discussing stock charts

 

Wedoio - en SaaS virksomhed

Wedoio er en SaaS virksomhed som udbyder software løsninger til forretninger for at gøre deres arbejde nemmere og for at muliggøre tidsbesparelser. Vi er specialiseret i automatiserings- og integrationsløsninger, hvilket betyder, at hvis du abonnerer på en af vores software (eller integrations-) løsninger, får du adgang til en integrationsløsning som kan automatisere en del af dit arbejde eller dine forretningsprocesser - du vil altså få arbejde gjort for dig helt automatisk!

Wedoio har udviklet forskellige typer integrations- og automatiseringsløsninger, som du kan kigge næremere på lige her. Du er altid velkommen til at kontakte os for mere information eller for en snak om mulighederne for implementering af en integrationsløsning i din virksomhed som kan spare dig for både tid og penge. Der findes ingen dumme spørgsmål, og vi vil med glæde besvare ethvert spørgsmål, du måtte have!

 

 

Share this:

Best this week:

iPaaS: Hvad er det, og hvorfor har du brug for det?